Start Kindcentrum Noord

7 juli was een bijzondere dag in het leven van kinderen, ouders en personeel van twee basisscholen in Delfzijl Noord.  Met een groot feest op het binnenplein werd de fusie per 1 augustus tussen bs Noorderbreedte en cbs De Meerpaal gevierd. Samen met de kinderopvangorganisatie Kid2b gaan ze een kindcentrum vormen onder de naam Kindcentrum Noord. De officiële start is in het nieuwe schooljaar. Vrijdag 7 juli werd een jaar van voorbereidingen afgesloten. De kinderen hebben in het kader van kennismaken en samenwerken een aantal weken gewerkt aan het thema feest. Alle groepen hadden voor de speciale fusie finaleochtend presentaties voorbereid.

Wethouder Jan Menninga  gaf het startsignaal voor een feestelijke ochtend. Voordat het spektakel met alle presentaties kon beginnen, kwam Frits van sloopbedrijf ‘Nog Eventjes Geduld’ langs met de vraag ‘of hij al kon beginnen met het afbreken van het gebouw’. De wethouder legde uit dat dit nog even moet wachten. Een jaartje of twee. Eerst nieuwbouw en dan pas slopen. Toen kon het feest echt beginnen.  Ceremoniemeester Ellis kondigde alle groepen aan, die iets voor de opening hadden ingestudeerd. Muziek, zang, dans, djembé, alles kwam voorbij. Het einde van het feest was ‘het huwelijk’. Na een jaar van ‘ondertrouw’ werden de scholen en Kids2b op een ludieke manier ‘in de echt’ verbonden. Om alles te bezegelen werden vol trots de nieuwe vlag, sporttenue en logo aan alle aanwezigen getoond.

Kinderen, personeel en een werkgroep van oudercommissieleden hebben hun beste beentje voorgezet om er een leuke ochtend van te maken. Al met al voor iedereen een geweldig feest, waarin vele talenten van kinderen werden gedemonstreerd. Een superstart voor Kindcentrum Noord!