Marenland ondersteunt initiatief weekendschool Hogeland

Ieder kind heeft talent en verdient gelijke kansen voor de toekomst. Daarom slaan onderwijs (waaronder Marenland), ondernemers, overheid en Stichting Petje af de handen ineen om de toekomstkansen van talentvolle kinderen in de regio Hogeland te vergroten.

De intentieovereenkomst is getekend om de weekendschool ‘Petje af Hogeland’ in september 2018 van start te laten gaan.Bij de weekendschool van Stichting Petje af leren kinderen van 10 t/m 14 jaar, in zeven blokken van vier weken op zondag (30 zondagen per jaar) alles over een bepaald beroep of een sector. Daarnaast doen de leerlingen activiteiten die gerelateerd zijn aan kunst, cultuur of gezond gedrag. Inspirerende gastdocenten verzorgen gastlessen en ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving voor een praktijkles. De leerlingen van Petje af doen nieuwe ervaringen en verfrissende ideeën op, maken kennis met inspirerende rolmodellen, ontdekken hun talenten en vormen een beeld van hun eigen toekomst- en opleidingsmogelijkheden. Iedere groep wordt begeleid door professionele coaches die de kinderen inspireren en stimuleren in hun ontwikkeling.

Initiatiefgroep

“Als je tegen iemand zegt ‘petje af’, ben je meer dan trots op diegene”, zegt Marleen Linnenkoper, initiatiefneemster van Petje af Hogeland en docent voortgezet onderwijs. Marleen heeft gereageerd op de landelijke oproep van Stichting Petje af Nederland om nieuwe locaties van de weekendschool te starten. Het in contact brengen van talentvolle kinderen uit de leeftijdsgroep van 10 t/m 14 jaar met professionals, om ze uit te dagen om zichzelf ten volle te ontwikkelen, spreekt haar erg aan. Gelukkig wordt daar bij Stichting Openbaar Onderwijs Marenland hetzelfde over gedacht en is een vruchtbare samenwerking tot stand gekomen. Na het polsen van verschillende partijen vanuit het onderwijs, ondernemers en overheid uit regio Hogeland is een initiatiefgroep gestart. De groep bestaat uit Marleen Linnenkoper, Hilde Kruijskamp, Leonie Korteweg, Ria Logtenberg, Annemarie Nienhuis, Dorien Pardijs en Ineke Vries, met ondersteuning van verschillende lokale professionals. “Met elkaar gaan we de praktische zaken, de financiering en het uitdagende lesprogramma van Petje af Hogeland rond zien te krijgen”, stelt Marleen.

Intentieovereenkomst

Stichting Petje af heeft weekendscholen in onder andere Amersfoort, Dordrecht, Utrecht, Rotterdam, Zuid-Limburg, Breda en regio Waterweg en breidt het werkgebied de komende jaren verder uit. Dit doet Petje af in samenwerking met lokale organisaties en met financiële steun van haar founding partners: Stichting Kinderpostzegels, Oranjefonds en De Maatschappij, het oudste ondernemersnetwerk van Nederland. “Na maanden van voorbereiding en uitwerking is in januari 2018 de intentieovereenkomst getekend. Wij zijn trots om onze activiteiten naar een nieuw district te mogen uitbreiden en zijn nu van Noord- tot Zuid-Nederland vertegenwoordigd. Dit komt ten goede aan de talentvolle kinderen in ons land”, aldus Brecht van Schendel, bestuurder van Stichting Petje af Nederland. De afspraken in de intentieovereenkomst tussen Petje af Nederland en de initiatiefgroep van Petje af Hogeland worden in de komende maanden verder uitgewerkt. Diverse mogelijke samenwerkingspartners worden benaderd. Een aantal heeft hun steun al toegezegd.

Naast financiële steun zijn wij op zoek naar bedrijven en professionals die hun kennis beschikbaar stellen en ons een podium willen bieden. Wij werken daarbij graag mee aan de PR- en MVO-doelstellingen van bedrijven. Zoekt uw bedrijf een goed doel om te steunen? Viert uw bedrijf een jubileum? Zijn er laptops over? Bent u een gepassioneerde spreker en/of wilt u een passie delen? Zijn wij welkom voor een rondleiding of ervaringsdag binnen uw sector? Dan praten we graag met u verder om te kijken wat er mogelijk is. Kijkt u ook eens op www.petjeaf.nl

Contactpersoon Petje af Hogeland: Marleen Linnenkoper, 06 21287598, Linnenkopermarleen@hotmail.com
Stichting Petje af: Laura van Laar, 088 3301110, www.petjeaf.nl

Het tekenen van de intentieovereenkomst. (Foto: Martin Drent/RTV Noord)